söndag 19 februari 2017

About last night - date night w/ hubby


Igår firade jag och min älskling Alla Hjärtans Dag i efterskott. Vi hade bokat bord på en relativt nyöppnad restaurang i Sundbyberg, Matilde, som vi hört mycket gott om. 
När vi kom dit tio minuter innan vårt bord skulle vara klart rådde typ kaos. Alla gäster som liksom vi bokat bord till kl åtta hade kommit tidigare, inga bord var klara än och restaurangen verkade ha överbokat sig. Alla hänvisades till baren där en enda stackars bartender fick mer på sitt bord än beräknat. Det tog väl tjugo minuter innan vi fick beställa drinken och först vid fem i halv nio, 25 minuter sent, fick vi vårt bord. Men det skulle till att bli mycket bättre! 
Som kompensation bjöd restaurangen på en charkbricka med utsökt anti pasti - särskilt delikat var den råa tonfisken - och vi fick ett bord avsett för sex-åtta personer i restaurangens lugnaste hörn. Personalen var väldigt trevlig och extremt serviceminded och tittade till en titt som tätt för att säkerställa att allt var till belåtenhet. 
Fördrinken vi beställt var en Rasberry Fudge, supersmarrig och extremt fotovänlig med sin rosa färg, tjocka vita skum och fudgekola i! 
Till huvudrätt beställde jag oxragú med tagliatelle som verkligen var helt divine! Pontus drog nog längsta strået dock, när han beställde ryggbiffen med pommes och pestobearnaise: en stor saftig köttbit och såsen var himmelsk. 
Till efterrätt delade vi på en tiramisu á la Matildes vis: limoncello och lakrits istället för en traditionell sort. Också supersmaskig, inte för mycket lakritssmak. 
I övrigt tycker jag att restaurangen var trevligt inredd, belysningen var sådär mysig och skapade en ombonad känsla. Ljudnivån var på en bra nivå, väldigt trevlig stämning. Ja, jag kan rekommendera ett besök hit (deras pizzor ska tydligen vara väldigt goda också) och kan absolut tänka mig att komma tillbaka, det lilla missödet med väntetiden i början av kvällen till trots. Det blev ju ändå en väldigt lyckad kväll! 


// Last night me and my love celebrated a late Valentine's Day and went out for dinner at a local restaurant in Sundbyberg. Matilde opened up fairly recent and we heard a lot of good things about it. 
By the time we arrived a minor chaos seemed to rule the place, though. All guest who had made reservation at eight o'clock, like ourselves, had arrived early (us too) and no tables were yet available. On top of that the restaurant seemed to be overbooked. So we were all asked to wait in the bar, where one poor lonely bartender had to do his best serving the overwhelming mass of guest suddenly arriving. I think it took 20 minutes before we got to order drinks. At 25 minutes past eight (25 minutes late) we finally got a table. As a compensation for the loooong waiting time we got some anti pasti to start with, compliment of the restaurant, and were seated at a wonderful table ment for 6-8 persons in a very quiet part of the restaurant. From then on the service was excellent and all the staff treats us very well. 
The drink we ordered at the bar was extremely photo-friendly: pink, lot of white delicious foam on top and had a lovely taste with actuall candy fudge in it. For maincourse I had the meat ragú with tagliatelle which was truly delicious. Pontus had the steak with french fries and pesto bearnaise, a wonderful course! For dessert we shared a tiramisú á la Matilde: made up with limoncello and licorice. Very nice, not to much licorice flavour, just enough.
The atmosphere in the restaurant was very comfortable, not to loud, and I rather like the interior of it. So to sum it up: Yes, I would recommend a visit here, despite the little mis-happening at the beginning of the evening. After all, it turned out to be a wonderful evening! 

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar