lördag 31 december 2016

Pre New Years Dinner


Årets sista bloggpost! Känns underligt att skriva, som om att något kommer till sitt slut, vilket ju år 2016 också gör, men något mer - låter nästan sorgligt att skriva, hmm. 
Här hemma pågår förberedelserna för fullt: champagnen ligger på kylning, naglarna är lackade, kostymen stryks och snart börjar uppdrag "sätta på sig ansiktet" som min mamma ibland kallar det - att lägga make up - samt fixa frisyren. 
Ikväll ska vi hem till en kompis och äta middag och fira in det nya året, vi blir visst ett helt gäng! Förra året åt jag och Pontus middag på tumanhand på Sturehof innan vi drog vidare på festligheter med vänner. I år valde vi istället att gå ut och äta middag på restaurang kvällen före nyårsafton, ett ganska spontant beslut faktiskt.
Vi åt på en lokal restaurang här ute i förorten nära där vi bor som heter Cottinos Skafferi. Jag valde råbiffen, den var god men tycker inte den slår råbiffen hos Nybrogatan 38. Vinet var dock supergott, tyvärr minns jag inte namnet (måste verkligen komma ihåg att fota av flaskan!). Pontus gillade dock min råbiff väldigt mycket, mer än sin egen lilla hamburgare. 
Jag tycker det var ett väldigt trevligt sätt som restaurangen serverade brödet i, kändes enkelt men ändå trendigt. Att dom dessutom på plats i restaurangen säljer kött, ostar, charkuterier, fonder, efterrätter, bröd med mera som man kan köpa med sig hem är ett väldigt smart koncept. Allt är dessutom gjort på plats av personalen som arbetar på restaurangen och många saker innehåller inte ens tillsatsämnen eller konserveringsmedel - stort plus! 


// The final blog post of this year! It feels kinda funny and odd to write that, like something big is coming to an end, apart from the year, I mean. 
Preparations for tonight are on-going at our place: the champagne is on cooling, the finger- and toenails have been painted, the white shirt is being ironed and soon it's time to start with the make up and hairstyling. 
Last tear me and Pontus went out for dinner for new years eve, to a restaurant called Sturehof, before we joined in festivities at a friends place. This year we'll be having dinner with friends at their place and then celebrate the new year with them. 
Hence, me and Pontus went out for dinner alone yesterday instead. It was quite a spontaneous decision. We went to a place nearby where we live, in the suburbs, called Cottino's. I had the steak tartar which was good but still not better than the one I had at Nybrogatan 38. Pontus really liked it though, better than his own hamburger. And the wine was terrific but I don't remember the name of it, unfortunately. 
The restaurant also sell meat, bread, cheese and a lot of other food, everything is produced locally. Such a nice concept for a restaurant. 
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar