söndag 20 november 2016

Dinner at Nybrogatan 38


Pontus och jag hade en date night igår och hade bokat bord på Nybrogatan 38. Vi har hört mycket bra om restaurangen sedan tidigare och när vi i förväg kollade in menyn så verkade dom ha väldigt många rätter och ett speciellt sätt att lägga upp sin meny som kändes intressant. 
Middagsmenyn består av smårätter, förrätter, huvudrätter och efterrätter. Ett roligt upplägg med detta är att om man är två eller fler personer så kan man beställa in flertalet smårätter att dela på, ungefär som tapas! Flera av förrätterna går dessutom att beställa som huvudrätt med tillbehör. 
Vi beställde in smårätterna friterade kålskott och vitlöksmarinerade sniglar. Jag tog även ett friterat ostron med parmesanost på som var gudomligt gott! Ingen av oss hade tidigare ätit kålskott och jag har aldrig ätit sniglar heller men båda rätterna var riktigt smarriga. 
Till huvudrätt fortsatte jag med att beställa in djärva rätter som jag aldrig tidigare ätit och beställde kalvtartaren (råbiff) med äggula på, dijoinnase, cocktailtomater och tillbehör dillfritterade pommes frittes. Gudomlig, säger jag bara! Kan varmt rekommendera den till er som gillar råbiff! Pontus beställde köttbullar med potatispuré men blev lite besviken då det bara var fyra ynka köttbullar - om än så tyckte jag det smakade väldigt gott det med. 
När vi ätit klart runt nio-tiden begav vi oss mot Bistro Rigoletto för en drink innan vi sedan åkte hemåt. Så, en väldigt lyckad kväll med utsökt mat och dryck och bästa sällskapet - tack älskling  


// Last night me and Pontus had a date night just the two of us. We made reservations at restaurant Nybrogatan 38, a place we both heard very good things about but never tried. They have a lot of options to choose from on their menu which seemed interesting: small dishes, entreés, maincourses and desserts. One of the nice things about this restaurant is that it is possible to combine different small dishes and share them, pretty much like tapas; the other is that many of the entreés can be ordered as maincourse and then comes with a side dish such as fries. 
Me and Pontus ordered fried cabbage sprout, garlic marinared snails for small dishes to share. I also ordered one fried oyster with parmeggiano cheese on top. It was all so delicious, even the snails. 
For maincourse I went with the steak tartar made out of calf served with dijoinnaise and a side order of french fries fried in dill. Oh my, was it delicious or what! I can warmly recommend this dish for those steak tartar-lovers out there! 
We were so full after we finished our maincourses so we skipped dessert. 
Instead, we walked over to Bistro Rigoletto on Kungsgatan and had a drink before heading home. 
To sum it all up: a lovely evening filled with delicious food in the best company there is - thank you my darling beloved Pontus  
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar